Nevidni aparat

Narava je vsakemu od nas podarila unikatno postavitev zob in če bi radi imeli idealen nasmeh kot iz oglasov, dobra novica za vas – odslej vam ne bo treba več nositi kovinskega zobnega aparata. Nevidni zobni aparat Invisalign je razvilo podjetje iz Sillicon Valley v ZDA – gre namreč za tehniko (skoraj) nevidnega premikanja zob v

Vas zanima, kako vse skupaj poteka?

1. korak – izdelava načrta: Na podlagi natančne diagnostike, načrtovanja in odtisov vam izdelajo računalniško simulacijo premika zob, ki natančno pove tudi, koliko časa bo potrebno za vsak premik in kako se bodo zobje premaknili.

2. korak – izdelava opornic: Ko ste z načrtom zadovoljnai vi in vaš zobozdravnik, se začne računalniška izdelava prozornih opornic.

3. korak: nošenje nevidnega aparata: Vsako skoraj nevidno opornico morate nositi 14 dni in vsaka premakne zob za del milimetra v želeno smer. Ne bodo ga opazili Pri tem ‘novodobnem’ zobnem aparatu je revolucionarno, da so opornice za večino ljudi neopazne, zato nihče ne bo opazil, da nosite aparat. Zanimivo je tudi, da opornice ne motijo govora in za razliko od klasične ortodontske terapije z loki omogočajo skoraj brezhibno higieno.

Za koga? Nevidni ortodontski aparati so primerni za vse, ne glede na starost in druga medicinska stanja. A kljub temu omejitev obstaja – če je ortodontska okvara tako huda, da zahteva drugačen pristop ali vključitev oralnih kirurgov, ti aparat ne bo pomagal … A verjemite da takšnih primerov ni veliko, zato vi zagotovo ne spadate mednje.

Oglejte si postopek

Potrebujete pomoč ali brezplačen nasvet?