botoks

glajenje gub z hialuronsko kislino

Kako poteka sam postopek?

Glajenje gub z hialuronsko kislino se v estetski kirurgiji uporablja za namen povečevanja volumna tkiv. Uporablja se za glajenje, zmanjševanje gub in polnjenje predelov kože in podkožja, kjer je prisotno pomanjkanje tkiva.

Hialuronska kislina je prozoren viskozen gel, dobavljen v sterilni injekciji. Je naraven polisaharid, ki se pojavlja kot pomemben sestavni element v koži, podkožju, vezivnem tkivu in v sklepih. V estetske namene se uporablja preparat, ki ni živalskega izvora in je zato varen, možnost hujših reakcij pa je minimalna. Hialuronska kislina se sčasoma razgradi in zato ne učinkuje trajno. Trajnost učinka je odvisna od samega preparata in reakcije telesa nanj. Ker hialuronsko kislino telo sčasoma razgradi, je za trajni učinek potrebno njeno dodajanje. Preparati hialuronske kisline se pogosto kombinirajo z drugimi preparati ali tudi s kirurškimi posegi.

Za manj bolečo aplikacijo uporabljamo injekcije lokalne anestezije ali kremo, ki vsebuje anestetik. Preparati hialuronske kisline povzročajo začasno rdečino, otekanje in znake zbodljajev, kar v nekaj dneh navadno izzveni.