kapilara

laserska odstranitev kapilar ali žilnih sprememb

Kako poteka operacija, po-operativno obdobje in anestezija?

Laserska metoda odstranjevanja žilnih sprememb (kapilar) je popolnoma neinvaziven poseg, z najmanj bolečin (občutek zbadanja). Hladilni sistem preprečuje bolečino med posegom in hkrati ščiti zgorno plast kože pred morebnitnimi poškodbami.

Kako?

Laserski žarek vpliva le na pigment (hemoglobin), ki ga vsebujejo žilne spremembe in pri tem ne poškoduje povrhnjice in drugih struktur v podkožju. Spremembe je mogoče opaziti že takoj po posegu, vendar je potrebno na tretiranem področju kožo negovati najmanj štiri tedne. Pri tem svetujemo izogibanje soncu in ustrezna zaščita pred morebitnim izpostavljanju soncu.

Po postopku:

Takoj po postopku se okoli tretirane površine pojavi rdečica in oteklina. Oteklina in rdečina največkrat še isti dan izzvenita. Na obsežnejših področjih se lahko pojavijo manjši hematomi (črnice), ki pa zahtevajo malo daljše okrevanje, vendar tudi to ob pravilni negi izgine.

Število tretmajev je odvisno od značilnosti žilnih sprememb, npr. globine, obsega, vrste in barve. Vendar je postopek izjemno učinkovit, saj sta v 70% velikokrat potrebna le en do dva posega. Le v primeru obsežnejših področij je potrebno tretma večkrat ponoviti, da ne bi prišlo do trajnejših poškodb.

Laserska epilacija je metoda s katero odstranjujemo praktično vse dlake po telesu.

Potrebujete pomoč ali brezplačen nasvet?