kapilara

laserska odstranitev kapilar ali žilnih sprememb

Kako poteka operacija, pooperativno obdobje in anestezija?

Laserska metoda odstranjevanja žilnih sprememb (kapilar) je popolnoma neinvaziven poseg z minimalno bolečino (občutek zbadanja je zanemarljiv). Hladilni sistem preprečuje bolečino med posegom in hkrati ščiti zgorno plast kože pred morebnitnimi poškodbami.

Kako?

Laserski žarek vpliva le na pigment (hemoglobin), ki ga vsebujejo žilne spremembe in pri tem ne poškoduje povrhnjice ter drugih struktur v podkožju. Spremembe je mogoče opaziti že takoj po posegu, vendar je potrebno na tretiranem področju kožo negovati najmanj štiri tedne. Pri tem svetujemo izogibanje soncu in ustrezno zaščito pred morebitnemu izpostavljanju soncu.

Po postopku

Takoj po postopku se okoli tretirane površine pojavi rdečina in oteklina. Oteklina in rdečina največkrat še isti dan izzvenita. Na obsežnejših področjih se lahko pojavijo manjši hematomi (črnice), ki pa zahtevajo malo daljše okrevanje, vendar tudi to ob pravilni negi izgine.

Število tretmajev je odvisno od značilnosti žilnih sprememb, npr. globine, obsega, vrste in barve. Postopek je izjemno učinkovit, saj sta v 70% velikokrat potrebna le en do dva posega. V primeru obsežnejših področij je potrebno tretma večkrat ponoviti, da ne pride do trajnejših poškodb.