Nevidni aparat

Narava je vsakemu od nas podarila unikatno postavitev zob in če bi radi imeli idealen nasmeh kot iz oglasov, imamo za vas odlično novico – odslej vam ne bo potrebno več nositi kovinskega zobnega aparata. Nevidni zobni aparat Invisalign je razvilo podjetje iz Sillicon Valley v ZDA – gre namreč za tehniko (skoraj) nevidnega premikanja zob v idealni položaj.

Vas zanima, kako vse skupaj poteka?

1. korak – izdelava načrta: Na podlagi natančne diagnostike, načrtovanja in odtisov vam izdelajo računalniško simulacijo premika zob, ki natančno pove tudi to, koliko časa bo potrebno za vsak premik in kako se bodo zobje premaknili.

2. korak – izdelava opornic: Ko ste z načrtom zadovoljni vi in vaš zobozdravnik, se začne računalniška izdelava prozornih opornic.

3. korak: nošenje nevidnega aparata: Vsako skoraj nevidno opornico morate nositi 14 dni – vsaka premakne zob za del milimetra v želeno smer. Nihče ga ne bo opazil. Pri tem “novodobnem” zobnem aparatu je revolucionarno to, da so opornice za večino ljudi neopazne, zato nihče ne bo opazil, da aparat sploh nosite. Zanimivo je tudi, da opornice ne motijo govora in za razliko od klasične ortodontske terapije z loki, omogočajo skoraj brezhibno higieno.

Komu je namenjen? Nevidni ortodontski aparat je primeren za vsakogar, ne glede na starost in druga medicinska stanja. A kljub temu omejitev obstaja – če je ortodontska okvara tako huda, da zahteva drugačen pristop ali vključitev oralnih kirurgov, aparat ne bo pomagal. Pa vendar, verjemite, da takšnih primerov ni veliko, zato vi zagotovo ne spadate mednje.

Oglejte si postopek