Kaj je FUE metoda?

Folikularna ekstrakcija enote je ena izmed najpogostejših dandanašnjih terapij zdravljenja plešavosti, pri kateri se odstranijo posamezni lasni mešički iz donatorskega predela. Ta sodobna obdelava ne zahteva transplanterja ali igle in tudi ne šivov na zadnjem predelu. Rezultat tega je popoln in lep izgled, brez brazgotin in otekanja in kar je najpomembnejše…, da je postopek popolnoma neboleč.

Presaditev las s kirurško natančnostjo

Za to metodo je značilna velika natančnost, ker zdravnik odstrani vsak mešiček ločeno iz donatorskega predela in ga nato tudi ločeno vsadi vsakega posebej. Pomembna je čim manjša medsebojna razdalja med vsajenimi koreninami in kot vsaditve, ki pa mora biti takšen, da se korenina ne poškoduje.

Opravilo brez skalpela

Pomembna prednost v tej tehniki je, da se pri presaditvi las s FUE metodo ne pušča nobenih sledi ali brazgotin. Posamezni žepki so napolnjeni z lasnimi koreninami, za kar uporabljamo mikroskopske igle. Zato se v času presaditve na lasišču ustvarijo le majhni sledovi, ki so komaj vidni in nato že po nekaj dneh v celoti izginejo.

Neboleča ekstrakcija lasnih mešičkov

Neboleče zbiranje lasnih mešičkov na posegu pomeni takojšnje okrevanje pacienta po posegu. Za razliko od drugih tehnik metoda FUE ne zahteva šivov, kar povzroči takojšnjo vrnitev pacientov na delovno mesto in njihova dnevna opravila.

Za posvet in kontakt nas kontaktirajte na :

Medical Fabjan d.o.o.
Aškrčeva ulica 14, 3000 Celje
medicalfabjan@gmail.com