Young female with clean fresh skin

LIFTING OBRAZA – FACELIFTING

Dvig srednjega dela obraza- facelifting ponavadi združimo z operacijo spodnjih vek, pri tem dodatno dvignemo še lica pod očmi in s tem popravimo tudi nazolabialno gubo, ki gre od nosu proti ustom.

Lahko napnemo  tudi kožo in podkožno tkivo na licih in na vratu. Rez napravimo spredaj tik pred ušesom in  za ušesom, odvisno od stopnje povešenosti. Včasih napravimo še dodatni rez pod brado, če gre za bolj izrazito povešeno vratno mišico (platizmo) in tak poseg imenujemo klasični lifting obraza.

Po operaciji je obraz lahko v celoti otekel (dva do tri tedne), vendar se oteklina začne zmanjševati že po 48. urah.

Pri liftingu obraza so modrice  lahko prisotne kjerkoli v podočju operacije, izginejo v enem do dveh tednih. Slabši občutek za dotik kože je lahko prisoten pred in za ušesi, pod očmi in na čelu. V nekaj tednih ali mesecih se občutek povrne. Bolečina na pritisk je lahko prisotna okrog ušes nekaj tednov. Občutek napetosti, tiščanja ali vlečenje traja lahko nekaj časa okrog ušes in na vratu, vrh doseže v tretjem tednu. Šivi se odstranijo v enem do dveh tednih zato se pri liftingu obraza lahko dokaj hitro vrnemo v normalen življenjski ritem. Nekaj dni po operaciji si lahko že umijete lase. Make-up se lahko uporablja že nekaj dni po operaciji.

Poseg se izvaja v splošni anesteziji. Potrebna je laboratorijska predpriprava, odsvetujemo jemanja Aspirina vsaj deset dni pred operacijo.

Potrebujete pomoč ali brezplačen nasvet?