Laser v zobozdravstvu

Se še spomnite zvoka vrtalne turbine in pritiska svedra v vaših zobeh, ki so grenili vaše razpoloženje ob obisku pri zobozdravniku. Prišel je čas, da vse te neprijetnosti postanejo preteklost, saj so strokovnjaki tudi za zobozdravstvene storitve izpopolnili laser, ki nudi tako zobozdravniku kot pacientu nove dimenzije zdravljenja.

V naši ambulanti uporabljamo vodilni laser v svetu zobozdravstva. Na ta način so se pacientom odprla nova obzorja brez bolečinskega in udobnega zobozdravstvenega posega.
Trenutno laserje najpogosteje uporabljamo za zdravljenje bolezni ustne votline, ki so pri nas najpogostejši, to so karies ter posledično vnetje zobne pulpe in parodontalna bolezen. Zobozdravnik ga najpogosteje uporablja za zdravljenje koreninskih kanalov, kirurško zdravljenje parodontalne bolezni, belih sprememb ustne sluznice, žilnih sprememb ustne votline, beljenja zob in kirurških postopkov. Vedno več laser uporabljamo tudi pri različnih implantoloških operacijah.

Največja prednost, ki jo nudi laserska terapija, je prijaznejši in manj boleč postopek za samega pacienta. Tako lahko pacient doživi zdravljenje veliko bolj sproščeno in se brezskrbno preda terapiji. Zobozdravnik lahko natančneje zdravi zobna in obzobna tkiva. To pomeni, da je zdravljenje kvalitetnejše in celjenje hitrejše, saj predstavlja manjše krvavenje, manjše otekline, vse skupaj pa privede do hitrejših učinkov zdravljenja, brez dodatnih protibolečinskih terapij in odsotnosti od dela.
Še posebej omogoča nebolečinski poseg pri naši najmlajši populaciji, katera je najbolj občutljiva in prestrašena.

Oglejte si postopek