pregled-znamenj

Celostna obravnava bolezenskih stanj kože ( Dermatolog )

Namen:

Dermatolog je specializiran za zdravljenje sprememb kože, nohtov in lasišča.naredi celostno obravnavo pacijenta, pregleduje, dijagnosticira in zdravi mnoge bolezni kože.

Izvaja preventivne preglede kožnih znamenj.
Seveda skebi tudi za estetski izgled vaše kože, vam svetuje pri izbiri krem, predstavi postopke pomlajevanja in ohranjanja bleščečega videza.

Psihodermatologija(Kaj to je ?):

Kožne bolezni so velikokrat povezane s čustvenim in psihičnim stanjem posameznika ter tudi z ”utrujajočo” kroniciteto bolezni.

Dobro poznavanje psihičnih(čustvenih) mehanizmov in ob tem dobro poznavanje kožnih bolezni omogoča bolj kvalitetno zdravljenje.To omogoča psihodermatologija..Luskavica(psorijaza),alergije(atopični dermatitis),vitiligo(izguba pigmenta kože),krožno redčenje las(alopecija),mozolji(akne),rdečica obraza(rozacea),lojavica(seboreja)….so najbolj znane psihosomatske kožne bolezni in skupno predstavljajo skoraj cca 40 % vseh kožnih bolezni v tki.”zahodni civilizaciji.V tem delu dermatologije kot vede je pomebno tudi tesno sodelovanje psihodermatologa z psihijatrom ali psihologom.

 

Dermatokirurgija(Kaj to je ?):

V praksi pomeni odlično poznavanje kožnih tvorb(izrastkov) s strani dermatologa in potem tudi poznavanje vseh možnosti odstranitve različnih kožnih tvorb.

Pri tem je zelo praktično da obstoja dobro sodelovanje dermatokirurga z  sodobno educiranim plastičnim kirurgom da bi obdelava bila čim bolj učinkovita in celostna. Ob vsem tem je pomembno da je v timu še izkušen zdravnik-patohistolog kateri bo včasih po pregledu poslanega sumljivega kožnega materijala dokončno potrdil(ali zanikal) klinično dijagnozo plastičnega kirurga ali dermatologa..

Katera področja?

  • lasersko pomlajevanje obraza z fotona laserjem 4D lifting
  • kemični peeling
  • laserska odstranitev kapilar
  • laserska epilacija
  • pomlajevanje z lastno plazmo PRP
  • mezoterapija
  • glajenje gub z botoxom
  • glajenje gub  z hialuronsko kislino

Potrebujete pomoč ali brezplačen nasvet?