pregled-znamenj

Celostna obravnava bolezenskih stanj kože (Dermatolog)

Namen

Dermatolog je specializiran za zdravljenje sprememb kože, nohtov in lasišča, ki opravi celostno obravnavo pacienta. Pregleda, diagnosticira in zdravi mnoge bolezni kože.

Izvaja preventivne preglede kožnih znamenj in skrbi tudi za estetski izgled vaše kože, vam svetuje pri izbiri krem, predstavi postopke pomlajevanja in ohranjanja bleščečega videza.

Psihodermatologija in kaj to je?

Kožne bolezni so velikokrat povezane s čustvenim in psihičnim stanjem posameznika ter tudi z ”utrujajočo” kroniciteto bolezni.

Dobro poznavanje psihičnih (čustvenih) mehanizmov in ob tem dobro poznavanje kožnih bolezni omogoča bolj kvalitetno zdravljenje – psihodermatologija. Luskavica (psoriaza), alergije (atopični dermatitis), vitiligo (izguba pigmenta kože), krožno redčenje las (alopecija), mozolji (akne), rdečica obraza (rozacea), lojavica (seboreja),…, so najbolj znane psihosomatske kožne bolezni, ki skupno predstavljajo približno 40 % vseh kožnih bolezni v tako imenovani ”zahodni” civilizaciji. V tem delu dermatologije kot vede je pomembno tudi tesno sodelovanje psihodermatologa s psihiatrom ali psihologom.

 

Dermatokirurgija in kaj to je?

V praksi pomeni odlično poznavanje kožnih tvorb(izrastkov) s strani dermatologa, posledično pa tudi poznavanje vseh možnosti odstranitve različnih kožnih tvorb.

Pri tem je zelo praktično, da obstaja dobro sodelovanje dermatokirurga z sodobno educiranim plastičnim kirurgom z namenom, da bi bila obdelava čim bolj učinkovita in celostna. Ob vsem tem je pomembno, da je v timu še izkušen zdravnik – patohistolog, kateri bo občasno po pregledu poslanega sumljivega kožnega materiala dokončno potrdil(ali ovrgel) klinično diagnozo plastičnega kirurga ali dermatologa.

Katera področja?

  • lasersko pomlajevanje obraza s fotona laserjem 4D lifting
  • kemični piling
  • laserska odstranitev kapilar
  • laserska epilacija
  • pomlajevanje z lastno plazmo PRP
  • mezoterapija
  • glajenje gub z botoxom
  • glajenje gub  z hialuronsko kislino