KOREKCIJA ZGORNJIH VEK

Korekcija zgornjih vek je kirurški poseg, pri katerem odstranimo odvečno kožo in ostala tkiva, ki povzročajo, da koža visi preko veke ali trepalnic. Odvečna koža zaradi svoje teže naredi občutek težkih oči, kar je izrazito zlasti pri utrujenosti in v večernih urah, ko lahko vidno polje celo zapre.

Korekcija zgornjih vek je estetski kot tudi funkcionalen poseg, saj lahko povešena koža zmanjšuje vidno polje.
Za uspešen rezultat posega sta poleg odstranitve odvečne kože potrebna tudi dvig in fiksacija obrvi na ustrezno mesto. V tem primeru bi se pri korekciji zgornjih vek, brez omenjene fiksacije, navzdol dodatno potegnilo kožo s čela, zaradi česar bi se stanje v nekaj mesecih lahko ponovilo.

Korekcijo zgornjih vek napravimo v lokalni anesteziji skozi rez v gubi zgornje veke. Po posegu lahko takoj odidete domov.

Otekline in modrice trajajo povprečno okrog deset dni, vendar se od različnosti pacientih to zelo razlikuje (po izkušnjah, od enega do nekaj tednov), zato je korekcija vek enostavna in pacientom prijazna operacija.

Pri korekciji zgornjih vek je brazgotina ponavadi minimalna in se pri odprtem očesu ne vidi. Včasih je ta brazgotina pri dlje časa trajajočih oteklinah nekoliko dvignjena, vendar se nato vedno spusti v gubo na zgornji veki in se s tem skrije. Najpogostejša težava po posegu je občutek vlečenja šivov.