Povečanje G - točke

Kje je lega G-točke?

G – točko najdemo na sprednji steni nožnice v globini približno 3-5 cm. Ne leži neposredno v steni nožnice, temveč v njeni bližini za sečnico. Ženska sečnica je v tem predelu obdana s tkivom, ki ima podobno sposobnost nabrekanja in otrditve, kot penis pri moškem.

Nekatere ženske lahko doživijo orgazem izključno s stimulacijo G – točke, pri nekaterih pa nastopi celo “ejakulacija” (žleze ob sečnici izločijo majhne količine tekočine, ki priteče iz sečnice). Orgazem, ki nastopi izključno s stimulacijo G – točke, se razlikuje od orgazma ob draženju ščegetavčka. Razlog je različno oživčenje omenjenih področij.

Kako poteka postopek?

Povečanje G – točke je sodoben način širitve, krepitve in učvrstitve točke G. Zdravljenje vključuje vbrizgavanje hialuronske kisline (Desirial Plus) na pravo mesto stene vagine. Mesto, kjer se vbrizga preparat, je občutljivo na dražljaje, ki obkrožajo G – točko in z uporabo te snovi omogoča začasno povečanje spolnega občutka. Učinek zdravljenja traja približno eno leto. Postopek traja približno 30 minut in poteka pod lokalno anestezijo.

Priporočljivo po operaciji

Po operaciji se lahko pacientka takoj vrne k vsakodnevnim aktivnostim.

g točka