oktober 03 2018 0comment
Screen Shot 2018-10-03 at 11.21.04

Anja med operacijo prsi in po njej Medical Group Fabjan

Živijo!

Moje kaj se je dogajalo pred operacijo prsi in po sami operaciji.

Dogovorjeni smo bili, da se dobimo v sredo ob pol 10.

Ko sem prišla v čakalnico me je zelo hitro sprejel Matic Fabjan, ki me je odpeljal v sobo za posvete in me zaposlil z vsemi papirji in soglasji. To je seveda neizbežno, mi je pa izredno všeč, da je na papirjih razloženo popolnoma vse kako in kaj po operaciji, kako z dojenjem in ostalimi stvarmi.

Dodaten plus pa je bil zame to, da je vse podprto z raziskavami. Ugotovitve v tej in tej raziskavi kažejo da… odlično! Med reševanjem in branjem papirjev do mene pristopi prijazna anesteziologinja Rebeka. Vse se pogovoriva, dobim tudi za preobleči. Ko se preoblečem, mi doktor Fabjan še zariše, vse kar potrebuje za operacijo še enkrat greva skozi celotem postopek operacije in o izbiri velikosti, če še drži velikost, ki je bila dogovorjena ali sem si mogoče premislila.

Nato dobim dve tabletki, ki jih spijem pred operacijo in se odpravimo v operacijsko dvorano, odidem še na wc in prišel je čas, da se prepustim rokam kirurga. Prijazno osebje me namesti na mizo, vstavijo mi metuljča in kaj kmalu dobim tudi anastezijo. Zaspala sem zelo hitro in ko sem se zbudila sem bila še na operacijski mizi, vendar že gotova z operacijo.

Screen Shot 2018-10-03 at 11.28.08

Dr.Matic Fabjan in medicinska sestra Rebeka med posegom.

Kako dolgo je trajala operacija in kdaj sem se zbudila, nimam pojma. Prijazna Rebeka, me je pospremila do postelje, kjer sem počivala do 3, ko je pome prišel Nino. Rebeka me je večkrat preverila, če sem vredu, preverila je tudi stanje prsi in odgovorila na vsa moja vprašanja.

Ko je Nino prišel smo odšli v sobo za preglede, kjer mi je Rebeka pomagala pri oblačenju in obuvanju, dobila sem recept za antibiotike, ki sem jih jemala naslednji teden, protibolečinske tablete in datum za prvi pregled čez en teden. Od kirurga navodila za naslednji teden in lahko sem odšla domov.

Screen Shot 2018-10-03 at 11.28.21

Občutki? Ko sem se zbudila je bilo vse ok, čutila sem blago bolečino občasno pod desno dojko, vse ostalo brez težav. Ko sem prišla domov sem bila še strašno zaspana zato sem več ali majn cel popoldan prespala. Kaj več o samem okrevanju v naslednjem tednu, pa v naslednjem blogu.