februar 06 2018 0comment
FABJAN-5-768x936

Blogerka Špela Vozel o Laserskem odstranjevanju znamenj

Obiskala nas je blogerka Špela Vozel.

Večina kožnih (materinih) znamenj, vsaj tistih, ki so mi postala v zadnjih letih “moteča”,  se mi je pojavila v otroštvu in najstniških letih. Potem pa so samo rastla, do te mere, da so postala izbočena in hkrati moteča, saj sem morala vseskozi paziti, da jih nisem poškodovala. Sledila je povsem logična odločitev, predvsem pa je bilo samo vprašanje časa, kdaj se bom opogumila in naredila ta korak. Najbrž je jasno o čem govorim – o laserskem odstranjevanju kožnih znamenj.

Poseg je bil povsem neboleč in je trajal okoli 20 minut. Ranjena mesta mi je doktor nato prekril z obliži in mi naročil, naj si jih doma redno mažem z Bepanthenom oziroma Bepanthen plusom, vsaj še kakšen teden ali dva. Poleg tega pa mi je še odsvetoval sončenje oziroma obisk solarija. Najmanj tri mesece namreč ni priporočljivo “ranjena” mesta direktno izpostavljati UV žarkom.

 

Če pa je to neizogibno (npr. v poletnih mesecih) in gremo na sonce, morajo biti ta mesta ustrezno zaščitena, torej jih je potrebno prelepiti z obliži. In ja, ker smo bili Jurgliči decembra (dva meseca po posegu) na kratkem oddihu na Kanarskih otokih, sem se seveda držala navodil dr. Fabjana in tako mesta, kjer so bile še blago vidne “posledice” posega, prelepila z obliži.

 

Več o posegu, najdete TU.